Piškotki

Obvestilo o uporabi piškotkov

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) in Splošno uredbo o varstvu podatkov, ki določata pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih na uporabnikovem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom in se ob obisku spletne strani prenesejo na uporabnikov računalnik, pametni telefon ali drugo napravo ter se uporabljajo v brskalniku. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Vrste piškotkov

Naloge in vrste piškotkov so različne. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani, nekateri so namenjeni izboljšanju vaše uporabniške izkušnje, nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje vašega obiska na spletni strani, kar nam pomaga pri stalnem izboljševanju vaše uporabniške izkušnje.

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, in sicer le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Začasni ali sejni piškotek nam omogoča povezavo vaših dejanj tekom seje v brskalniku. Seja v brskalniku se začne, ko odprete okno brskalnika, in se konča, ko ga zaprete. Sejni piškotki so ustvarjeni začasno in so izbrisani, ko se zapre okno vašega brskalnika. Trajni ali shranjeni piškotek pa se aktivira vsakič, ko obiščete spletno stran in ostane na vaši napravi za čas, ki je določen v piškotku.

Nekatere piškotke uporablja samo lastnik spletne strani, ki ste jo obiskali (ti. lastni piškotki), drugi piškotki lahko izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ti. third party cookies).

Katere piškotke uporablja spletno mesto adriaplin.si

  • Nujno potrebni piškotki:

To so piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje in osnovne funkcionalnosti. Uporabnikom omogočajo delovanje prijaznih spletnih storitev ter osnovno uporabniško izkušnjo. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.

Ime piškotka

Namen piškotka

Čas poteka piškotka

Dovoljenje uporabnika

Upravljavec

_RequestVerificationToken 

Piškotek namenjen zagotavljanju  varne oddaje spletnih obrazcev (pomaga preprečevati spletne napade)

Trajanje seje

Ne

Adriaplin

apauth

Piškotek namenjen zagotavljanju uspešne prijave v uporabniški račun Moj Adriaplin

Trajanje seje

Ne

Adriaplin

consentNoPopUp

Piškotek namenjen za shranitev odločitve uporabnika vezano na uporabo piškotkov

30 dni

Ne

Adriaplin

analytic_consents

Piškotek, ki beleži, ali je uporabnik podal soglasje za namestitev analitskih piškotkov.

1 leto

Ne

Adriaplin

marketing_consent

Piškotek, ki beleži, ali je uporabnik podal soglasje za namestitev marketinških piškotkov

1 leto

Ne

Adriaplin

  • Piškotki za spremljanje analitike

Ti piškotki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo ter dodatne funkcionalnosti, ki jih brez njihove uporabe ne bi mogli nuditi. Omogočajo, da spremljamo uporabo spletne strani (merimo število obiskov, število ogledanih strani, aktivnost obiskovalcev in kako pogosto se obiskovalci vračajo na našo stran) ter jo tako izboljšujemo in nadgrajujemo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Ime piškotka

Namen piškotka

Čas poteka piškotka

Dovoljenje uporabnika

Upravljavec

_ga 

Piškotek, ki beleži unikaten ID uporabnika

2 leti

Da

Google LLC

_gid

Piškotek, ki razlikuje med unikatnimi uporabniki

1 dan

Da

Google LLC

_gat 

Piškotek, ki uravnava število poslanih zahtevkov Google Analytics, ne vsebuje informacij o uporabniku

1 minuta

Da

Google LLC

_hjid

Piškotek, ki je nastavljen, ko kupec prvič pristane na strani s Hotjar skriptom. Uporablja se za ohranitev Hotjar uporabniškega ID, edinstvenega za to spletno mesto v brskalniku. To zagotavlja, da bo vedenje pri naslednjih obiskih istega mesta pripisano istemu ID -ju uporabnika.

365 dni

Da

Hotjar

_hjIncludedInPageviewSample

Piškotek Hotjarju sporoči, ali je uporabnik vključen v vzorčenje podatkov, ki ga določa omejitev ogleda strani vašega spletnega mesta.

30 minut

Da

Hotjar

_hjAbsoluteSessionInProgress

Piškotek se uporablja za zaznavanje prve seje ogleda strani uporabnika. To je zastavica True/False, ki jo nastavi piškotek.

30 minut

da

Hotjar

_hjSessionUser{site_id}

Piškotek , ki je nastavljen, ko uporabnik prvič pristane na strani s skriptom Hotjar. Uporablja se za ohranitev uporabniškega ID-ja Hotjar, edinstvenega za to spletno mesto v brskalniku. To zagotavlja, da bo vedenje pri naslednjih obiskih istega mesta pripisano istemu ID-ju uporabnika.

1 leto

Da

Hotjar

_hjSession{site_id}

Piškotek, ki hrani podatke o trenutni seji. To zagotavlja, da bodo naslednje zahteve v oknu seje pripisane isti seji Hotjar.

30 minut

da

Hotjar

  • Piškotki za oglaševanje

Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglaševanja posameznemu uporabniku. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Ime piškotka

Namen piškotka

Čas poteka piškotka

Dovoljenje uporabnika

Upravljavec

_gcl_au

Piškotek, ki zbira informacije o klikih na oglase in jih shrani v lastni piškotek. Na ta način se konverzije lahko pripišejo zunaj pristajalne spletne strani.

90 dni

da

Google LLC

 

 

Nastavitve za nadzor piškotkov

S piškotki na spletni strani adriaplin.si lahko upravljate s klikom na povezavo Nastavitve piškotkov. Svojo odločitev lahko vedno spremenite.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate. Svoje nastavitve v brskalniku lahko uredite tako, da piškotke omejite ali onemogočite shranjevanje, blokirate določene vrste piškotkov ali piškotke iz določenih virov oziroma da prejmete obvestilo vsakič, ko bo nov piškotek shranjen na vaš računalnik, tako da ga lahko nato sprejmete ali zavrnete. Za podrobnosti o tem, kaj ponuja vaš brskalnik in kako konfigurirati brskalnik glede na vaše izbire, pojdite v meni »Nastavitve« ali drug namenski razdelek spletnega brskalnika.

Dodatne informacije o piškotkih

Če želite izvedeti več o vseh vrstah piškotkov in ne le tistih, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, vas vabimo, da obiščete spletno mesto https://www.youronlinechoices.eu/ , ki ga je ustanovila Evropska interaktivna zveza za digitalno oglaševanje (EDAA).